top of page

חטיבת נווה מעודדת את תלמידיה לממש את עצמם ולהביע את עמדותיהם, מתוך היכרות עם יכולותיהם והתמודדות עם המציאות והחברה בה הם חיים, באופן מותאם ועצמאי.

גישתנו החינוכית מבוססת על שיתוף התלמידים באופן פעיל בקבלת החלטות הנוגעות לסדר יומם הלימודי והאישי.

צוות נווה מסייע לתלמידים להשפיע על חייהם וליצור קשרים משמעותיים ומספקים.

                                               

                                                         

מהי חטיבת נווה?

חטיבת נווה היא חלק מבית החינוך גאון הירדן דרכא שבקיבוץ נווה איתן (ליד העיר בית שאן) ומהווה מסגרת חינוכית-טיפולית לתלמידים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי (ASD) בתפקוד גבוה. החטיבה נמצאת בפיקוח של החינוך המיוחד במנהל לחינוך התיישבותי.

התלמידים משובצים בכיתות על פי הגיל שלהם (12-21).

קיימות כיתות המקבילות לכל שכבה מז' עד י"ב וכיתות מכינה.

בכל כיתה ישנם עד 8 תלמידים.

הכיתות ממוקמות בקרבה פיזית לשכבה שלהם, בקמפוס בית החינוך.

תלמידי המסגרת מגיעים מאזורים שונים בצפון הארץ, כמו למשל: בית שאן, עמק המעיינות, עמק הירדן, בקעת הירדן, עפולה, עמק יזרעאל, גליל תחתון, מגידו ויקנעם.

 

מהי התפיסה החינוכית שלנו?

תפיסותינו החינוכיות מושתתות על תפיסות הומניסטיות-אקולוגיות ומדגישות את האוטונומיה של כל תלמיד לפעול ולבחור את בחירותיו, ולקבל החלטות העוסקות בחייו, תוך הפעלת שיקול דעת ורגישות לסביבה.

בחטיבת נווה אנו מתייחסים לשני צירים של מפגשים: הציר של ההשתלבות בחברה של היכרות, למידה וקשרים עם תלמידים מהכיתות הגדולות על בסיס חברתי או לימודי,

והציר של הזהות שעוסק במפגש ויצירת קשרים עם קבוצת הזהות והשייכות, תלמידי חטיבת נווה, המהווים קהילת שווים לפיתוח של תחומי עניין משותפים, לחברויות, זוגיות ועוד.

אנו מאמינים שמפגשים עם הכיתות הגדולות מעשירים ומצמיחים את כלל תלמידי השכבה, ומאפשרים לתלמידינו תקשורת מותאמת ובטוחה יותר עם בני גילם. מפגשים עם קבוצת הזהות מעניקים ביטחון ואפשרות לבסס קשרים ותוכן משותף. הצוות בחטיבת נווה מתווך ותומך במפגשים הללו, מסייע בלמידה ויצירת תקשורת מיטבית במסגרות השונות.

 

מה יש אצלנו במערכת?

מערכת הלימודים בנווה מתייחסת לשני הצירים של השתלבות וזהות: היא מכילה גם שעות בכיתת 'הזהות' כגון שיעורי סנגור עצמי, התבגרות, תקשורת, יכולות ניהוליות, תרפיה קבוצתית ,חוגים רוחביים בתחומי עניין: אנימציה, קומיקס, הרכבים מוזיקליים, רובוטיקה, נבחרות ספורט, אומנות, D&D ועוד, וגם שיעורים  ופעילויות בשכבה בכיתות 'ההשתלבות' כמו אנגלית, מתמטיקה, מגמות הרחבה לבגרות, שיעורי חינוך, חינוך גופני, מעורבות חברתית וטיולים שנתיים.

פריסת הבגרויות לתלמידים במסלול של בגרות מלאה נמשכת ומתאפשרת עד גיל 21.

אנו רואים את תלמידינו הבוגרים משתלבים, שותפים ותורמים לחברה הישראלית.

bottom of page